Tanıtım

Mart ayı yeni çıkan kitaplar ; bu sefer sizler için piyasa yeni çıkan kitaplardan birkaçını tanıtmaya çalışacağım.

Mart ayı yeni çıkan kitaplar mart ayı yeni çıkan kitaplar
Maddi Kültürü Anlamak

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Ian Woodward’ın kaleminden Maddi Kültürü Anlamak başlıklı kitabı okurlara sunuyor. Maddiyatı kültürün bir bileşeni olarak incelemenin yollarını araştıran Woodward, bu çalışmasında nesnelerin bireyler üzerindeki gücünün altını çiziyor.

Nesneler, metalar, tüketim ve sembolleştirme hakkındaki klasik ve çağdaş araştırmaları inceleyip sentezleyerek çağdaş maddi kültür alanını gözden geçiren Woodward, insanların nesnelerle olan ilişkisini analiz ederek modern tüketimi hatta daha geniş bir bakış açısıyla kültürü mercek altına alıyor.

Dört kısımdan oluşan kitabın ilk bölümünü maddi kültürün konumunun belirlenmesi, ikinci bölümünü maddi kültür çalışmalarındaki teorik yaklaşımlar, üçüncü bölümünü hareket halindeki nesneler ve sonuç bölümünü de maddi kültürü anlamaya yönelik kuramsal planlar oluşturuyor.

Woodward’ın sosyoloji, antropoloji, kültürel çalışmalar, tüketici davranışları incelemeleri gibi farklı alanlardan faydalanarak yayına hazırladığı kitap, insanın benlik algısını ve toplumu anlamak açısından nesnelerin ele alınmasının kaçınılmaz olduğunu savunuyor. Tüketim, kimlik ve genel olarak kültür teorileriyle ilgilenenler için bir başvuru kaynağı niteliği taşıyan Maddi Kültürü Anlamak, Ferit Burak Aydar’ın çevirisiyle tüm seçkin kitapçılarda yerini aldı. Kitabı almak için tıklayın.

Mart ayı yeni çıkan kitaplar mart ayı yeni çıkan kitaplar
Tanrı Claudius

İkinci kitabımız ise , İngiliz edebiyatının usta kalemlerinden Robert Graves’in tarihi romanı Ben Claudius’tan sonra, devamı niteliğindeki Tanrı Claudius da Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Modern Klasikler Dizisi’nde yerini aldı.

Graves Ben Claudius’ta Augustus, Tiberius ve Caligula dönemlerini, Roma’nın dördüncü imparatoru Claudius tarafından yazılmış gibi anlatmıştı. Romanın sonunda, Claudius’u Caligula’nın öldürülmesinin ardından iradesi dışında imparator ilan edilmiş ve ne yapacağını bilemez bir durumda bırakmıştık. Graves, Tanrı Claudius’ta tam da bu noktadan hikâyesine devam ediyor.

Claudius bize şaşırtıcı ölçüde başarılı geçen iktidar dönemini, ordunun ve halkın sevgi ve sadakatini kazanarak Caligula’nın yol açtığı hasarı nasıl onardığını, luk arkadaşı Yahudi Kralı Herodes Agrippa ile ilişkilerini, Britanya’yı istila edişini, atlattığı komplo ve ihanetleri anlatıyor.

Graves kitabın girişindeki notunda romanı yazarken başvurduğu klasik yazarları sıralarken, bir tür tarihsel otorite tarafından bütünüyle desteklenmeyen pek az olay anlattığını ve hiçbir karakteri uydurmadığını vurguluyor. Yazar, yer yer mizahi bir anlatımla ete kemiğe büründürdüğü Claudius’un kişisel öyküsü aracılığıyla Roma’nın skandallarla ve şiddetle dolu bir dönemini bütün canlılığı, ihtişamı ve çöküşüyle gözler önüne seriyor. Kitabı almak için tıklayın.

Ahlak Islatan-Medya Hikayeleri mart ayı yeni çıkan kitaplarMedyanın deneyimli isimlerinden gazeteci ve yazar Nazım Alpman’ın yeni kitabı“Ahlak Islatan-Medya Hikayeleri” gerçekte olmayan, gazetelerde ve televizyonlarda geçen medya hikayelerinden oluşuyor. Alpman’ın 40 yıllık mesleki birikimi ve güçlü gözlemlerinden süzerek kaleme aldığı kitaptaki hikayelerin hemen hepsi aslında sektördeki isimlere çok fazla “tanıdık” gelecek.

Alpman, kitabında 22 kısa hikaye ile bir solukta okuyucuya medyada olup bitenleri farklı özeleştirel bir üslupla veriyor.

Sayfa Sayısı: 129 Yayınevi: Ozan Yayıncılık

Kudüs’ün Güvercinleri mart ayı yeni çıkan kitaplarMelih Esen Cengiz, yeni romanı Kudüs’ün Güvercinleri ile bize tarihin kapılarını aralıyor.

Yıl 1917… Birinci Dünya Savaşı insanlık için büyük yıkımlar getirmeye devam etmektedir. Savaşın ağır sonuçlarıyla her geçen gün daha fazla yüzleşmek zorundan kalan Osmanlı Devleti, Gazze ve Filistin cephelerinde şiddetli çarpışmalar sonucu ağır kayıplar vermekte, savunma hatları gitgide gerilemektedir. Kudüs de kuşatılmıştır artık.

Çokdinli ve çokuluslu bir kentin birbiriyle uyum içinde yaşayan halkları sadece savaşın günlük hayatı çekilmez kılan zorluklarıyla değil, çocukları bile birbirine düşman yapan zalimliğiyle de yüzleşeceklerdir.

Kuşatma daraldıkça dostluklar sınanacak, ihanetler gün yüzüne çıkacaktır.

Kudüs’ün Güvercinleri, Kudüs Mevki Komutanı Ferik İsmail Sururi Paşa’nın küçük oğlu Orhan’ın gözünden, bu kuşatmanın öngünlerini tüm canlılığıyla anlatan; aynı zamanda Yaver Halit, Taşlar Meclisi çocukları, Karnik, Mahmure Hanım, sorguçlu sarı güvercin Sultan ve daha birçok karakteriyle okurun bir dönemin havasını her yönüyle solumasını sağlayan bir roman.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz