Tanıtım

Hoşgeldin 35. i ; Her yıl olduğu gibi bu yıl da festival zamanı daha geldi, çattı ve elimizde çizelge yine heyecanla hangi filme gitsek diye düşüncelerdeyiz. Bu yıl 35. si düzenlenen İstanbul Film Festivali’nin bu seneki programında 187 uzun metrajlı, 10 kısa ve 24 deneysel film yer alıyor.

Festival bu yıl, Beyoğlu’nda Atlas, Beyoğlu ve Fitaş (iki salon) ları, , İtalyan Kültür Merkezi, Ortaköy’de Feriye Sineması, Kadıköy’de Rexx Sineması (iki salon) ve İstanbul Modern Sinema olmak üzere 10 salonda gösterim gerçekleştiriyor. Akbank Galaları, Yıllara Meydan Okuyanlar, Dünya Festivallerinden, Genç Ustalar, NTV Belgesel Kuşağı, Mayınlı Bölge, Antidepresan, Mönüsü, Geceyarısı Çılgınlığı gibi klasikleşmiş bölümlerinin yanı sıra bu yıla özel bölümler olan  Musikişinas,  Gömülü Hazineler, Işığın Peşinde ve Otto Preminger bölümleri de festivale özgü diğer güzelliklerden.

Yine gişede beklemek, programda kaybolup filmleri çakıştırmamak için insanüstü çaba göstermek, sonrasında yaşanan koşturmaca ve üstüste film izleme konusunda yarışmak keyfi bizleri bekliyor. Unutmadan belirteyim, biletler 26 Mart Cumartesi günü saat 10.30’dan itibaren Beyoğlu’nda Atlas ve Kadıköy’de Rexx sinemaları (saat 10.30-19.00 arası), Biletix internet sitesi (biletix.com), Biletix çağrı merkezi (216 556 98 00) ve Biletix perakende noktaları üzerinden hizmet
bedeli eklenmeden satın alınabilir.