Tanıtım

Shirley: Bir Orta Yaş Hezeyanı ,Geçtiğimiz hafta gezginnerede ile yolumuz, Tebdil-i Mekân Prodüksiyon su tarafından sahnelenen Sumru Yavrucuk’un tek kişilik gösterisi “Shirley”e düştü. Willy Russell’in senaryosunu yazdığı Evren Ercan’ın çevirisinde izleyeninin karşısına geçen oyun, Shirley Bradshaw’ın mutfağına misafir olmamızla başlıyor.

Shirley: Bir Orta Yaş Hezeyanı shirley: bir orta yaş hezeyanı45 yaşında birilerinin karısı ve annesi olma sıfatında, kendi dünyasına hapsolmuş ‘Shirley’in yaşamı her anlamda tıkanmış. Yaşadığı ruhsal gerilim sayesinde dışarıya adım atmaktan korkacak kadar büyük bir çaresizlik içindeki Shirley’in tek dostu ise, evin içindeki duvarlar. Sadece onlara anlatabiliyor kocasının duyarsız hallerini, kızının ve oğlunun uzak ve bencil tavırlarını. Bir tek onlar biliyor içindeki tüm nefreti. Ancak tüm bu hezeyanlara rağmen hayatında pek bir şey değiştirebilmiş değil. Çünkü alışkanlıklarından ve hapsolduğu fanustan kurtulmaktan korkuyor. Tüm bunların arasında Jane adlı bir arkadaşının kendisini Bodrum’da tatile davet etmesiyle beraber ilk kez yarattığı zincirleri kırabilmenin derdine düşüyor. Ancak bu özgürlük düşü, Shirley’in kendisine çok farklı sürprizler hazırlayacaktır.

Oyunun orijinal metninde senarist Willy Russell Shirley’i Yunan adalarına tatile gönderirken, Türkçe uyarlamada Bodrum uygun görülmüş. Bunun yanında, yazlık mekanlardaki meşhur Türk garson örneği Adem’e yer verilmesi de oyunu güzelleştiren öğelerden olmuş. Oyunun uyarlamasında metin anlamında birtakım eksiklikler görülse de Sumru Yavrucuk ‘Shirley’i öylesine harika oynuyor ki, oyun iki perde süresince temposundan ödün vermiyor. Yavrucuk’un en önemli başarısı ise, tüm karakterlere aynı kalitede hayat vermesi. Bu anlamda Sumru Yavrucuk’un hem yönetmen hem de oyuncu olarak bu projede yer alması, ‘Shirley’i dikkat çekici gösterilerden birisi haline getiriyor.

Ailesiyle ve hayatla yabancılaşan bir kadının varoluş hezeyanını ‘Shirley’i mutlaka seyredin, derim. Kesinlikle aklınızdan çıkaramayacağınız bir oyun olacak!

‘Shirley’ 14 Nisan’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde gösterimde.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz