Antalya
Tanıtım
Antalya antalya
Antalya

Toros dağlarının eteklerinde sükûnetle yaşayan, tarihi eserleriyle olduğu kadar doğal güzellikleriyle de göz dolduran bir şehir: Antalya.

Dört mevsimde de keyifle ziyaret edilebilen Antalya, özellikle yaz turizminin vazgeçilmez şehri. Birbirinden güzel plajları ile göz kamaştıran bu “mavi” kent, Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip illerinden biri olma özelliğinde.

Antalya’ya geldiyseniz, yapacak pek çok keyifli aktiviteniz var demektir. Birçok farklı turizm alternatifiyle her gününüzü farklı bir tatil tadında değerlendirmeniz mümkün!

antalya

Öncelikle doğal güzelliklerinden bahsetmemiz gerek. Sahip olduğu Mavi Bayrak ödüllü kumsalları, muhteşem denizi ve içinizi ısıtan güneşiyle tadına doyulmaz maviliklerde yüzebilir, tekne turlarından birine katılarak eşsiz koyları keşfe çıkabilirsiniz.
Antalya’nın en ünlü kıyıları Aspendos, Olimpos ve Kaş, hem tırmanış severler hem de sahilde güneşin tadını çıkarmak isteyenler için birebir. Muhteşem güzellikteki bu saklı cennetler, kendini dinlemek ve eğlenmek isteyenlerin ilk tercihi.

antalya

Antalya Arkeoloji Müzesi’ne yapacağınız geziyle, şehrin binlerce yıllık tarihinde bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Bu arada Termessos Kaplıcaları da rahatlamanın ve yenilenmenin formülünü sizinle paylaşabilir.

Şehrin keyifli aktivitelerinden biri olan golf, pek çok büyük ve kapsamlı tesiste spor yaparken dinlenmek isteyen misafirleri bekliyor.

Doğal kaya ve mağara oluşumları, sizi keyifli maceralara davet ederken; birbirinden farklı rotalarda gerçekleştirebileceğiniz rafting, sualtı dalışı, rüzgar sörfü ve olta balıkçılığı içinizdeki adrenalini tetikleyecek.

antalya

Yılın her dönemi misafirlerini ağırlayan Antalya, kış aylarında Saklıkent Kayak Merkezi ve Alanya Akdağ Kış Sporları Turizm Merkezi’yle kayak tutkunlarına da bekliyor. Türk mutfağının en güzel temsilcilerinden biri olan Antalya’da, özellikle turunç reçellerini mutlaka denemenizi öneririz. Tatlarının damağınızda kalacağına eminiz.

Eşsiz peynirler, ev yapımı reçeller ve tamamen organik domateslerle yapacağınız bir , size bütün gün enerjik hissettirecek. Kabak çiçeği dolması, toros salatası ve Antalya piyazı gibi Akdeniz’e özgü lerin hepsi burada sizi bekliyor. Antalya’da pek çok keyifli ve anılarınızda yer edecek aktivite bulunuyor, tabi siz hangisini yapmak isterseniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz