Tanıtım

7 Büyük Şef 7 Büyük , 7 ünlü şefin yöneteceği 7 büyük konserin solistleri de dikkat çekici. Konserlerde Devlet Senfoni Orkestrası, kemanda Pelin Halkacı Akın, Soyoung Yoon; viyolonselde Hyunah Park ve Poyraz Baltacıgil; viyoloda Tatjana Masurenko; piyanoda ise, Antonio Di Christofano’ya eşlik edecek.

İlk Konser 23 Kasım’da

Konser serisi, 23 Kasım’da Berlin Senfoni Orkestrası’nın daimi şefi Lior Shambadal’ın yöneteceği konserle başlayacak. Bu özel konserde genç virtüöz Pelin Halkacı 1625 tarihli H. Amati kemanıyla solist olarak yer alacak.

Konserde ilk olarak 19. yüzyılın önemli Fransız bestecisi Eduard Lalo’nun “Keman ve Orkestra için İspanyol Senfonisi, re minör, op.21” eseri seslendirilecek. Eser, 1875’te Paris’te ilk seslendirilişinin ardından gözde keman eserleri arasında yerini almıştır.

Konser repertuvarında ayrıca İtalyan besteci Ottorina Respighi’ye ait iki eser de bulunuyor. Bu eserlerden ilki, ilk yorumu 1918 yılında Roma’da gerçekleştirilen Fontane di Roma (Roma Çeşmeleri)’dir. Eser, bestecinin Roma’nın bazı özelliklerini izlenimci bir palette yansıtma eğiliminden doğmuş. Respighi, eserde Roma çeşmesini günün değişik saatlerinde resimler. Bestecinin konserde seslendirilecek bir diğer eseri ise “Roma” dizisinin ikincisi olan “Roma Çamları”. İlk kez 1924’te seslendirilen eser, 4 bölümden oluşuyor. Eserde besteci; doğa izlenimleriyle yetinmekle kalmamış, çağrışımlardan yararlanarak tarihi anılara da yer vermiştir.

3 Kıtanın Aktif Şefi Lior Shambadal

Lior Shambadal, Avrupa, Asya, ve Güney Amerika’da, hem yönetmeni hem de misafir sanatçı olarak aktif bir kariyere sahip. Sanatçı 1997 yılından bu yana Berlin Senfoni Orkestrası’nın daimi şefidir. Görevi süresince Shambadal, Gendarmenmarkt ve Kulturbrauerei’daki açık hava konserlerinin yanı sıra, ünlü Berlin Filarmoni’de de 150’nin üzerinde konser yönetti. Shambadal 2008 yılından bu yana, Letonya’daki Liepaja Senfoni ve Çin’in Sichuan şehrindeki Chengdu Senfoni Orkestrası’nın misafir şefidir. Aynı zamanda, daimi sanat komitesi üyesi olarak görev yaptığı İtalya’daki San Gemini i ile düzenli olarak çalışmakta ve orkestra şefleri ve üyeleri için master class dersleri vermektedir. Oda müziği, şarkı ve senfonik eser besteleme konusunda üretken bir sanatçı olan Shambadal’ın eserleri, birçok orkestra tarafından icra edilmiştir.

7 Büyük Şef 7 Büyük KonserKonserin biletleri herkes için ulaşılabilir olsun diye 10 ve 20 TL olarak CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun misafir olarak İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nı yönetecek şeflerin konser takvimi, solistleri ve repertuvarı şu şekildedir:

23 KASIM 2018 / Şef: Lior Shambadal / Solist: Pelin Halkacı – Keman / Repertuvar: E. Lalo – İspanyol Senfonisi Op.21, O. Respighi – Fontane di Roma, O. Respighi – Pini di Roma

11 OCAK 2018 / Şef: Jacopo Sipari / Solist: Hyunah Park ( Viyolonsel) / Repertuvar: A. Dvorak – Viyolonsel Konçertosu Si Minör, Op.104, S. Rachmaninoff – Senfoni No.2, Op.27

18 OCAK 2019 / Şef: Alfonso Scarano / Solist: Tatjana Masurenko (Viyola) / Repertuvar: C.Saint-Saens – Danse Macabre, W. Walton – Viyola Konçertosu, R. Korsakov – Scheherazade Senfonisi, Op.35

15 ŞUBAT 2019 / Şef: Carlo Rizzari / Solist: İstanbul 12 Orkestrası /

Repertuvar: İstanbul 12 Orkestrası ile En Güzel Aşk Şarkıları, H.Berlioz – Roméo et Juliette Senfonisinin ikinci bölümü.

15 MART 2019 / Şef: Massiniliano Caldi / Solist: Poyraz Baltacıgil ( Viyolonsel) / Repertuvar: D. Shostakovichç – Viyolonsel Konçertosu No.1 Mi Bemol Majör, Op.107, Hasan Uçarsu – Çanakkale Şehitleri’ne “Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana”, Rossini – Guillaume Tell, Verdi – Espri Siciliani

05 NİSAN 2019 / Şef: Hakan Şensoy / Solist: Antonio Di Christofano (Piyano) / Repertuvar: M. Mussorgsky – Night on Bald Mountain, Dmitry Schostakovich – Piyano konçertosu No: 2 Famajör Op., M. Mussorgsky – Bir den Tablolar (Pictures at an Exhibition)

03 MAYIS 2019 / Şef: Michal Nesterowicz / Solist: Soyoung Yoon (Keman) / Repertuvar: J.Brahms – Keman Konçertosu Re Majör, Op.77, V.Williams – Senfoni No.5 Re Majör

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz