Tanıtım

Uzun Zaman Önce , Cihan Sağlam’ın senaryosunu yazıp yönettiği “Uzun Zaman Önce”, uluslararası prömiyerini Silk Road Uluslararası i’nde yapıyor. Geçtiğimiz yıl Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Serdar Orçin), Boğaziçi Film Festivali’nde de En İyi Kadın Oyuncu (Nihan Okutucu Dengiz) ödüllerini kazanan “Uzun Zaman Önce”, festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışıyor.

İrlanda’dan başkenti Dublin’de düzenlenen ve bu yıl 8.si gerçekleşecek Silk Road Uluslararası Film Festivali, Çin’den başlayıp Anadolu ve Akdeniz üzerinden Avrupa’ya uzanan tarihi ticaret yolu İpek Yolu’ndan ilham alarak Asya ve Avrupa sının en yeni örneklerini bir araya getiriyor. Festivalin uzun metraj film yarışmasında Türkiye sinemasını temsil edecek olan “Uzun Zaman Önce”, Abel Ferrara, Joe Carnahan gibi yönetmenlerin son filmleriyle birlikte yarışacak.

Uzun Zaman ÖnceMasumiyeti kaybediş hikâyesi
Cenk Özçelik ve Cihan Sağlam’ın yapımcılığında gerçekleşen “Uzun Zaman Önce”; doğup büyüdükleri Anadolu kasabasında, taş ocağı sahibi otoriter babalarının gölgesinde yaşayan iki kardeşi ve suç ortağı oldukları cinayetin ardından yaşananları konu alıyor.

Başrollerini Onur Dikmen, Serdar Orçin, Reha Özcan ve Nihan Okutucu Dengiz’in paylaştığı dram-gerilim türündeki film; suç ve kefaretin köklerini, baba ve oğul ilişkisinin çıkmazlarını, kadın ve erkek ilişkilerinin sevgisiz tarihini, aile kurumunun içinden anlamaya çalışıyor ve ‘vicdan’ temasından yola çıkarak bir masumiyeti kaybediş hikâyesi anlatıyor.

Mayıs’ta vizyonda!
Cavit Çetin Güner ve Armağan Lale’nin ortak yapımcılığında gerçekleşen “Uzun Zaman Önce”nin oyuncu kadrosunda ayrıca Ümit Çırak, Esra Bezen Bilgin, Zeynep Kaçar, Sevinç Erbulak ve Murat Garipağaoğlu yer alıyor. Müziklerini Uygur Yiğit’in yaptığı, görüntü yönetmenliğini Deniz Pişkin’in, yönetmenliğini de Ufuk Özek’in üstlendiği film, Türkiye’de Mayıs 2020’de gösterime girecek.

ve sinema iç içe
1985’te ’da dünya gelen Cihan Sağlam, Beykent Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Oyunculuk ve Sinema TV bölümlerinde çift ana dal yaparak 2011 yılında mezun oldu. İstanbul Asmalımescit’te kurduğu sanat kolektifi The Club ile tiyatro kariyerini sürdüren Sağlam, 2012’de Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde Genç Yetenek seçildiği “Kuş Kafesi”, sinema ve tiyatro deneyimini aynı gösteriye sığdıran mobil projeleri “Turist” ve “Domino” başta olmak üzere, “Aşk Şarkısı”, “Neverland” ve “Retro” gibi ses getiren birçok tiyatro oyununu yazdı ve yönetti. 2014’te çektiği ve bir lise öğrencisinin hayatı ekseninde aile kurumunu sorguladığı ilk kısa filmi “Kor”, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülleri’ne aday oldu ve Los Angeles Türk Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü aldı. Çekimleri Afrika’da gerçekleşen ve Engin Altan Düzyatan’ın sunduğu 10 bölümlük “Sen de Tanık Ol” (2018) adlı belgesel serisini yazıp yönetti. Beykent Üniversitesi’nin Sinema ve Televizyon Bölümü’nde doktora programına devam eden Sağlam, yazıp yönettiği ve ayrıca kurgusunu ve yapımcılığını üstlendiği ilk sinema projesi “Uzun Zaman Önce”yi 2019 yılında tamamladı. Eylül 2019’da Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Serdar Orçin’e En En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Ekim ayında da Boğaziçi Film Festivali’nde Nihan Okutucu’ya En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazandıran film, Türkiye’de Mayıs ayında gösterime girecek.

2019 | Türkiye 119′

Renkli, HD, Türkçe Dram, Gerilim

Yönetmen :Cihan Sağlam

Senaryo : Cihan Sağlam

Yapımcılar :Cenk Özçelik  /Cihan Sağlam (CSC Film)

Oyuncular : Onur Dikmen (Ahmet)  Serdar Orçin (Mehmet)

Nihan Okutucu Dengiz (Sevgi) Reha Özcan (Salih) Ümit Çırak (Osman)
Esra Bezen Bilgin (Nergis) Zeynep Kaçar (Nuran) Sevinç Erbulak (Saadet)                Murat Garipağaoğlu (Vedat)  Sedat Kalkavan (Erdoğan) 

Ortak Yapımcılar Cavit Çetin Güner (Kuzen Film) Armağan Lale (Filmada)

Görüntü Yönetmeni Deniz Pişkin

Sanat Yönetmeni Ufuk Özek

Kurgu Cihan Sağlam Müzik Uygur Yiğit Ses Kayıt  Samet Yılmaz
Cast Direktörü Başar Dengiz

Bir gece yarısı, kasabanın uzağında bulunan köhne bir gaz istasyonundaki Mehmet’in telefonu çalar. Arayan, korku ve endişe içerisindeki kardeşi Ahmet’tir. Hayatlarının en uzun ve karanlık gecesine adım atan iki kardeş, suç ortağı oldukları cinayetin kefaretini ödemeye ne kadar hazırdır?