Tanıtım

Fotoğraf çısı ve küratörü Coşar Kulaksız’ın uzun çalışmalar sonucu ortaya çıkan “Unuttuklarımızı Özlediğimiz Hatırladıklarımızdan Uzaklaştığımız Bir Oyun Bu” adlı fotoğraf si 18 Şubat 2020 Salı günü FMV Galeri Işık Teşvikiye’de sanatseverlerle buluşuyor. 28 Şubat’a kadar gezilebilecek sergide Kulaksız’ın alışılagelmiş boyutların ve oranların dışında çalıştığı fotoğrafları sergilenecek.

kültür sanat 2020 ajandasıCOŞAR Kulaksız’ın farklı dönemlerde ve farklı mekânlarda objektifine yansıyan 76 kareden oluşan sergisi 18 Şubat itibarıyla FMV Galeri Işık Teşvikiye’de sanatseverlerle buluşacak. Şems’in 40 kuralıyla tanıştıktan sonra 40 haftada hayatının değiştiğini anlatan Coşar Kulaksız, bu süreç sonucunda ortaya çıkan fotoğraflarıyla ziyaretçilerine renk ayrımını ortadan kaldıran siyah-beyaz bir dünya sunuyor. Sanatseverlerin kendi dünyalarından da kareler bulacağı “Unuttuklarımızı Özlediğimiz Hatırladıklarımızdan Uzaklaştığımız Bir Oyun Bu” adlı sıra dışı serginin ve kitabın konseptini Bülent Erkmen oluşturdu.

Sanatçı fotoğrafa bakış açısını şöyle tanımlıyor: “Hayatı hep yatay ve belli bir formattan görmeye alışığız ve şartlanmışız. Ben ise çok dar ve dik panoramalar ile kendimi ifade etmeyi tercih ediyorum. Bu şekilde o görüntü ile ilgili fikrimin vücut bulduğuna inanıyorum. Fotoğraflarım genel olarak siyah beyaz, ancak benim için renkli veya siyah-beyaz diye bir ayrım yok. İyi bir kurgu ile form neyi gerektiriyorsa öyle ifade edilmeli.”

Yeni projeleri üzerinde çalışan Kulaksız’ın hedefleri arasında kitabı yayınlamak ve 1001 Gece Masalları’nın geçtiği şehirleri fotoğraf karelerine yansıtmak da bulunuyor.

18 Şubat 2020 Salı günü FMV Galeri Işık Teşvikiye’de sanatseverlerle buluşacak olan sergi 28 Şubat’a kadar ziyaretçilere açık olacak.