Tanıtım

Avrupa yüzyıllardır tüm dünyayı yöneten devlet gruplarının yer aldığı bir kıtadır. Alınan kararları tamamen tüm dünyayı etkiliyor. Ayrıca alınan kararlarda olduğu gibi ülkelerin iç yapısı da bir çok yabancı için örnek teşkil ediyor. Ziyaretler, turistik geziler, eğitim imkanları ve bir çok şey yabancılar için oldukça cazip geliyor.

Bu ülkelerde yer alan başlıca simgeler ise ziyaretçilerin uğrak noktaları haline geliyor. Bunlardan bir tanesi de Eiffel Tower olarak adlandırılan ama Eyfel kulesi olarak bildiğimiz yapıttır. Fransız devriminin 100. yıl dönümü için yapılmıştır. Yapılışından neredeyse üç asır geçmiş olmasına rağmen halen en çok ziyaretçi alan turistik yapı unvanını taşıyor.

eyfel kulesiFransa’nın Sembolü Eiffel Tower

Fransa’nın Paris şehrinde Seine nehri kıyısında yer alan Eyfel kulesi aslında bir anıt veya başka bir şey değildir. Eyfel aslında bir kütüphanenin giriş kapısıdır. Bu planlama ise daha sonrasında yapılmıştır. Eyfel yapılırken aslında sadece bir anıt olması planlanıyordu. Fakat ani bir karar ile 1887 yılında kütüphane girişi olarak yapılmasına karar verildi. 1889 yılında ise açılışı yapıldı sonra ise popülerleşti. Şu an bile halen en çok ziyaret edilen eser unvanına sahiptir.

eyfel kulesiEn Yüksek Anıt Unvanı

Eyfel kulesi normalde ilk yapıldığı yılda 320 metre olan uzunluğu ile dünyanın en uzun yapıtı unvanını da elinde tutuyordu. Fakat bu durum Eyfel Kulesi için daha sonrasında değişmeye başladı. Çünkü Fransız hükumeti hem Paris hem de diğer şehirlerde uzun olan anıtların ve binaların yapılmasını onaylamıyordu. Bu nedenle tam olarak 41 yıl sonra bu unvanı kaybederek Amerika’da yapılmış olan bir anıta kaptırdı.

Şu an ise 7. sırada yer alıyor. Fransa’nın sembolü olan bu yapıt aslında Fransa’nın ve tüm dünyanın kaderini değiştirmiş olan bir olayın yıl dönümünde yapılmıştır. 1789 Yılında Fransız devriminin büyük etkisinin bir mükemmel yansıması olarak anılan Eyfel 100 yıl sonra inşa edilmiştir. Devrimin 100. yıl kutlaması adına yapılmış olan yapıt halen ilk gün ki gibi ayakta.

Anten Ve Haberleşme Ağı Olarak Kullanıldı

Eyfel yapıldığı yıl olan 1888 yılında aslında bir kütüphane olarak tasarlandı. Kütüphane girişi olan Eyfel kulesi aniden alınan bir karar ile 1900 yıllarının başında sökülme kararına maruz kaldı. Aynı dönem içerisinde ise bu karar değiştirilerek aynı şekilde kütüphane girişi olarak kullanılmasına ve aynı zamanda anten olarak kullanılmasına karar verildi. Böylelikle uzun süre boyunca iletişim ağının sağlanmasında merkez rol üstlendi.

Dünyanın En Çok Turist Çeken Yapıtı

 

Eyfel sadece bir kütüphane olarak değil ayrıca bir kazanç kapısı olarak görülüyor. Yapılışından üç asır geçmiş olmasına rağmen halen her yıl 7 milyon turist Eyfel için Fransa’ya geliyor. Fransa ise her yıl yaklaşık olarak 90 milyon turist çekerek dünyanın en çok turist alan ülkesi konumundadır. Eyfel kulesi ise bu noktada Fransa’ya artı avantaj sağlıyor. Bu kazanç ilk yıllarda Fransız hükumeti tarafından göz ardı edilmiş ve kaldırılması emri verilmişti. Fakat şu an ise Fransa’nın en büyük gelir kaynağı arasında yer alıyor.

Temel Yapı ve Özellikleri Nelerdir?

Eyfel kulesi birçok anlamda dünyada hem ilklere hem de yüksek başarılara sahiptir. Eyfel her yıl ortalama 7 milyon turist ağırlıyor.

Fransa’nın en büyük yapıtı unvanına sahiptir. Eyfel:

  • Yapılış sırasında hiçbir işçinin ölmemiş olmasından dolayı,
  • Yapıtın toplamda 26 ay gibi kısa süre içinde tamamlanmış olması,
  • 2,5 milyon perçin ile yapılmış olması,
  • 3 bin kadar işçinin çalışmış olması,
  • Dünyanın en büyük 7. yapıtı olması,
  • İlk ve şu an en gözde kütüphane girişi olması dolayısı ile oldukça çok turist çekiyor.

Bu özellikleri Eyfel kulesinin Avrupa’nın sembolü aline gelmesine neden olmuştur. Ayrıca yıllarca aşıklar şehri olarak adlandırılmış olan Paris için güzel bir yapıt olarak tasarlanmıştır.

Eyfel Kulesi Bileti ve Giriş Ücretleri

Avrupa’nın en popüler turistik destinasyonu olan Paris’i her yıl 50 milyondan fazla turist ziyaret etmektedir ve Paris ziyaretinin olmazsa olmazı bir sembol olan Eyfel Kulesidir. Eyfel Kulesi’ne giriş biletleri özellikle turizm sezonunda oldukça zor bulunmakta ve kulenin önünde uzunluğu kilometreler süren kuyruklar bulunmaktadır.

Eyfel Kulesi için bilet çeşitleri ve giriş ücretleri için Müze Biletleri sitesinin Eyfel Kulesi yazısını okumanızı öneriyoruz. Ayrıca Louvre Müzesi rehberi