Tanıtım

gündem 2020İstiklal Caddesi’ndeki yoğunluk görüntüleri hepimizi üzmüş, Beyoğlu Belediyesi olarak hemen tedbirleri almıştık.

Beyoğlu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla da Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde maske takmak ve sosyal mesafe kuralına uymak zorunlu hale gelmiştir.

65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlar, 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması 1 günde 4 saat süreyle dışarı çıkabilme imkânı getiriyor. İlk uygulamayı da bu hafta sonu 10 Mayıs Pazar günü 11 ile 15 saatleri arasında çıkabilecek. 20 yaş altı için ise 0-14 yaş gurubu 13 mayıs Çarşamba günü 11-15 saatleri arasında dışarı çıkartılabilecek , 15-20 yaş grubu ise 15 mayıs Cuma günü aynı şartlarda dışarı çıkabilecek. Uygulama belli tarihlerde devam edecek. 7 ilimiz için Antalya Aydın Erzurum Hatay Malatya Mersin ve Muğla için seyahat kısıtlamasını bitiyor. Berber kuaför gibi işletmeler 11 Mayıs’ta faaliyete geçebilecek. AVM’ler 11 Mayıs’tan itbaren hizmet vermeye başlayabilecek.

Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs’ta başlayacak. Personel telim faaliyetleri 1 Haziran’da celp işlemleri 5 Haziran’da bedelli işlemleri ise haziranda başlayacak. YÖK sınavı 27-28 Haziran’da LGS 20 Haziran’da Askeri geçiş sınavı 14 Haziran’da açılacak. Üniversiteler 15 Haziran’da akademik takvime dönecekler. Kurallara uyulmaması ve salgının yeniden yayılması halinde çok daha sert tedbirlere başvurmak zorunda kalınacak.