Tanıtım

6-15 Ocak aralığında Zorlu PSM’de ziyaret edilebilecek “NFT Biennial”in kürasyonuna aralarında dijital alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan Julie Walsh ve Soliman Lopez’in de bulunduğu 12 kişilik ekip imza atıyor. 100’ü aşkın sanat NFT eserinin leneceği dünyanın ilk ve tek NFT Bienal’i, 15 Ocak 2023 tarihine kadar ücretsiz olarak Zorlu PSM’nin galeri alanında ziyaret edilebilecek.

Dünyanın ilk NFT Bienali 6 Ocak 2023 tarihinde ’da Zorlu PSM’de kapılarını açıyor. NFT Biennial 2023’ün ilk iki ayı boyunca İstanbul dahil dünyanın 9 farklı noktasında fiziksel mekanlarda ve Metaverse’de düzenlenecek. Aralarında dijital sanat alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan Julie Walsh, Soliman Lopez ve Atay İlgün gibi küratörlerin bulunduğu dünyanın çeşitli bölgelerinden 12 kişilik bir küratöryel ekip tarafından hazırlanan bienal, mekânsal sınırları aşarak, konvansiyonel sanat dünyası ile NFT ekosistemi arasındaki bağları kuvvetlendirmeyi hedefliyor. 9 ayrı pavilyonuyla fiziksel galeriler ile Metaverse’ü bir araya getiren bienal İstanbul’dan sonra Berlin, Amsterdam, Londra, Brüksel, Bogota, Los Angeles ve Tokyo’nun da dahil olduğu birçok şehirde sanatseverlerle buluşacak.

Ziyaretçilerin ekranlar ve projeksiyonlar aracılığıyla katılımcı olarak yer alabilecekleri bienalde; medya sanat performanslarından, hibrit söyleşilere, VR/AR deneyimlerden immersive sergilere kadar pek çok bulunuyor. NFT Bienal, hem Metaverse’te hem de Zorlu PSM’deki sergileriyle katılımcılar için unutulmaz bir fijital sanat deneyimine dönüşecek.

100’ü aşkın sanat NFT eserinin sergileneceği ve dünyaca ünlü açık kaynaklı blokzincir platformu Tezos’un global iş birliğiyle gerçekleştirilen NFT Bienal’in diğer destekçileri arasında Web 3.0 ve blokzincirin önde gelen şirket ve topluluklarından The SandBox, Unicorn DAO, Lucify.io ve fx(hash) de yer alıyor.

Dünyanın ilk NFT Bienali’nin mottosu: Tuhaf Bir Kehanetin Katarsisi

Doğa, insan ve teknoloji üçgeni etrafında dokuz pavilyon sunacak bienalin kavramsal çerçevesinde “İnsanlığın teknolojiyi ne kadar içselleştirebildiği” yer alıyor ve ziyaretçilere “Doğru soruların peşinde miyiz?” sorusu yöneltiliyor. NFT Biennial Kurucu Direktörü Rahim Ünlü “Doğa, insan ve teknoloji üçgeninde şekillenen ilk edisyonumuz Tuhaf Bir Kehanetin Katarsisi mottosuyla yola çıkıyor. Bienalin kavramsal çerçevesi ise katı bir konsepte bağlı kalmak yerine sel bir yaklaşım sergileyerek, izleyene açık uçlu ve soyut sorular yöneltiyor. Üç noktalı bir soru işaretiyle sembolize ettiğimiz bu yaklaşım her izleyenin kendi cevaplarını bulabilmesine imkân sağlamayı hedefliyor. Bununla birlikte, 12 kişilik bir ekibin dünyanın farklı noktalarında kürasyonunu üstlendiği 9 ayrı pavilyon fiziksel galerilerin yanında Metaverse’te de bir araya gelerek tam bir fijital deneyime dönüşüyor. Bu noktada, dünyanın ilk NFT Bienal’ini hayata geçirmekten ve açılışını Zorlu PSM’nin de değerli desteği ile İstanbul’da gerçekleştirmekten dolayı ekip olarak büyük mutluluk duyuyoruz” açıklamasını yaptı.